Ne desen Penti'de var


10 Ekim 2008 Cuma

Ve Penti Kadını Yarattı


Bu yılın Penti kadını , dişi olduğu kadar masum, sakin olduğu kadar cesur , tutkulu olduğu kadar özgür


Penti bir yandan dış giyimin en önemli aksesuarı olan çorap modasını belirlerken bir yandan da kadının dişiliğini, masumiyetini, cesaretini, özgürlüğünü, kendine olan güvenini ortaya çıkarıyor. Sadece beğenilen ve sevilen bir marka olmakla kalmayıp Penti ve kadın kavramlarını bir araya getirerek kadının iç dünyasını yeniden keşfediyor.


Penti 2008/2009 koleksiyonundaki renk, desen ve kumaş zenginliği ile kadının çok yönlü, çok yüzlü olmasını, kendi içindekini yansıtmasını ve kendini cesurca ortaya koymasını sağlıyor. Sınırsız ve sınıfsız bir marka olarak her yaşa, her tarza, her bütçeye, her zevke hitap eden Penti, kadının her türlü ihtiyacına cevap veren bir moda markası olmaya devam ediyor.


Penti 2008-2009 sonbahar-kış koleksiyonunda renklerde zenginlik ve kumaşlarda çeşitlilik göze çarpıyor. Güçlü desenleri ve moda renkleri ile bireysel bir tarzı ifade eden yaratıcı, yenilikçi, dışavurumcu ve süslü bir çorap tarzı bu yıla damgasını vuruyor

Penti desenli çorap koleksiyonundaki yeni temalar ise bu yılın trendini yansıtıyor.

Şehrin dinamizmini ve çok renkliliği esas alan Artistic Freedom serisi, yaşamın karmaşasını kıyafetlere kat kat giyinme ile yansıtıyor. Taytlar, tozluklar, parlak plastik renklerin ön plana çıktığı bu tema spor giysilerle kullanılabilecek iddialı ve öncü çoraplar olarak niteleniyor.
Rahatlık ve huzur duygusundan esinlenerek hazırlanan Cozy ise, giderek yükselen bir trend olan evde yaşam temasının bir uzantısı olarak karşımıza çıkıyor. Elde yapılmış ve kişiye özel duygusunu veren örgüler, yumuşak tüylü iplikler, desenlerdeki naiflik , doğanın tüm tonlarının hakim olduğu renkler huzuru simgeliyor. Kalın kazaklarla, triko elbiselerle, uzun hırkalarla giyilebilecek yumuşak dokulu bu gündelik çoraplar bu yılın vazgeçilmezleri arasında yerini alıyor.

30’ların gösterişli yıllarından, saten uzun elbiselerinden ve ışıltılı dünyasından ilham alan diğer bir tema ise Glamour. Abiye kıyafetlerin vazgeçilmez unsurları olan fileler, danteller, jartiyerli ve ipek görünüşlü çoraplar altın rengi ile kulalnılan morlar ve fuşyalar ile yeniden yorumlanıyor. Ütopik bir tema olan Bohemian ise, sonbaharın renklerini yansıtıyor. Kızıla çalan sarmaşıklar, her boyda ve şekilde çiçekler, belli belirsiz kullanılan yaprak desenleriyle her zaman giyilebilecek, çok rahat kombinlenebilecek özel çoraplar.

Hiç yorum yok: